• URA-valmennus

  • Liiketoiminnan kehittäminen

  • Insights- valmennus

  • Henkilövalinnat

  • Johtaminen

Yli 11 500 henkilöä liike-elämän ja julkishallinnon eri osa-alueilta on osallistunut valmennus- ja konsultointitapahtumimme vuodesta 1991 lähtien. Uudelle Uralle-valmennukseen on osallistunut myös paljon yksityisiä ihmisiä.

Palautetta olemme saaneet yli 11 500 kertaa.

Koulutuspalutteemme kumulatiivinen keskiarvo vuoden 2013 loppun mennessä oli kiitettävä, numeroina 9,2.  Arvosteluasteikkomme on 4-10.

Jokainen valmennusbisneksen kanssa tekemisissä oleva tietää, että kiitettävään keskiarvoon yltäminen yli 11 500 vaativan valmennettavan kanssa ei ole helppoa. Se on vaatinut sitoutumista ja paljon kovaa, mutta palkitsevaa työtä ja varmasti hyvällä onnellakin on ollut osuutensa asiassa.

Kysymykseen "suositteletko valmennusta" on myöntävästi vastannut n.98% osallistujista.Osa on jättänyt vastaamatta ja vain neljä henkilöä on antanut kielteisen vastauksen.

Uskallamme väittää, että harva valmennus- ja konsultointiyritys yltää vastaavanlaiseen asiakaspalautteeseen. Tulemme myös jatkossa tekemään parhaamme pitääksemme valmennuspalutteeme vähintäänkin samalla tasolla.
 


Alla Keko-koulutuksista saamiamme palautteita vuosilta 2003-2008. Palautteet on kopioitu Työvoimahallinnon OPAL-palutetietokannasta. Arvoteluasteikko on 1-5. Mielipide on annettu nimettömänä koulutuksen päätyttyä. Kouluttajana konsultti ja valmentaja Jari Aho, joka on myös suunnitellut valmennuskokonaisuudet.

Keko-koulutuksiin ovat osallistuneet työttömät työnhakijat tai ammatinvaihtajat jotka haluavat kouluttautua uuteen ammattiin. Koulutuksen kesto on yleensä 6,5 - 7,5 kk. Teoriaopetuksen määrä on 35 koulutuspäivää ja muu aika on ohjattua työharjoittelua isäntäyrityksessä. Tutoroinnin määrä on ollut merkittävä. Tavoitteena oli työllistyminen ja oman elämän hallintataitojen merkittävä vahvistuminen.


KEKO I

Palautetta autokaupan ja jälkimarkkinoinnin koulutuksesta vuosilta 2003-2004 kopioituna suoraan Työvoimahallinnon OPAL-palutejärjestelmästä.

 

Koulutuspalutteen keskiarvo  oli 4,2

1. Mielipide
Erinomainen koulutus. Paljon hyödyllistä asiaa, jota voi soveltaa kaikissa elämäntilanteissa ja muuallakin, kuin autoalan töissä.
2. Mielipide
Koulutus mainio osoitus täsmäkurssista. Kurssi ylitti odotukseni ja tuloksena uusi ammatti ja valoisampi tulevaisuus. Kurssiohjelma moni- puolinen, oppeja voi soveltaa niin muillakin aloilla kuin yksityis- elämässäkin. Mielenkiintoisia luennoitsijoita. Asiakokonaisuudet hyvin valittu. Jari Aho kouluttajana monipuolinen, huumorintajuinen ja motivoiva ammattilainen. Suosittelen vastaavanlaisia täsmäkursseja sekä Jari Ahoa kouluttajana.
3. Mielipide
Todella paljon uutta asiaa on opittu ja erityisesti ihmisosaaminen ja tuntemus on helpottunut paljon.
4. Mielipide
Koulutus vastasi odotuksiani ja toivon tämänkaltaisen opiskelun lisääntyvän. Samoin olisi hienoa jos käydylle kurssille suuniteltu jatko-osa toteutettaisiin, jolloin opiskelijat voisivat vielä kerrata asioita samoin tulisi uutta lisäkoulutusta vahvistamaan aiempaa. Lisäksi mitä on myöhemmin huomanut toimiessaan koulutusta vastaavassa työtehtävässä ,mihin tarvitsee lisäohjausta.
5. Mielipide
Koulutus keskittyi pääasiassa automyyntiin ja näin ollen esim. varaosamyyntiin ja sen saloihin olisi voinut keskittyä pikkaisen enemmän esim. jollain erikoisosiolla.
6. Mielipide
Teoriapuolen koulutus ja järjestelyt olivat hyvin hoidettu. Parannettavaa olisi koulutuksen alkuvalmisteluissa. Jokin palaveri työharjoittelupaikan ja kouluttajan välillä ennen kurssin aloittamista olisi paikallaan, jotta selviäisi mitä opitaan kurssilla ja mitä työharjoittelupaikan velvollisuuksiin kuuluu opettaa. Siis mitkä aihealueet opitaan kurssilla ja mitkä työharjoittelussa. Työharjoittelupaikat eivät saisi vedota siihen ettei kukaan ehdi kouluttaa.
7. Mielipide
Kouluttaja oli hyvä. Hänellä kokemusta eri aloilta, jolloin hän pystyi tuomaan eri näkökulmia koulutukseen. Lisäksi hän oli kannustava ja innostava. Kurssi oli hyvin rakennettu ja osiot olivat sopivissa "lokeroissa". Tietenkin välillä oli kiire käydä läpi sovitut asiat ja jotain sivuttiin vain pintapuolisesti esim. yrittäjyyttä. Kuitenkin kurssi oli kokonaisuudessaan hyvin järjestetty ja tärkein asia kai oli se että kurssilaiset saivat lopulta työpaikan.


KEKO II

Palautetta autokaupan ja jälkimarkkinoinnin koulutuksesta vuosilta 2004-2005 kopioituna suoraan Työvoimahallinnon OPAL-järjestelmästä.  

Koulutuspalutteen keskiarvo oli 4,4.

 

1. Mielipide
Asiallinen ja hyödyllinen kurssi. Pätevä kouluttaja.
2. Mielipide
Mielestäni paras koulutus jossa olen ollut mukana. EI tässä oikein moittimisen sijaa ole. Toivottavasti kursseja järjestetään jatkossakin.
3. Mielipide
Koulutus oli sinällään hyvä, mutta työpaikka olisi saanut olla joku toinen.
4. Mielipide
Koulutus oli ihan asiallista, mutta ehdottomasti liian pitkä. 6kk olisi järkevä aika, niin asiat eivät kävisi toistamaan itseään. Tulen ehdottomasti uudelleen koulutukseen, jos työt ei jatku nykyisessä työssä, mikäli pääsen uudelleen sisään.
5. Mielipide
Opiskelu on ollut erinomainen.Uskon,että työtön tilanteeni on kohta ohi.


KEKO III

 
Palautetta autokaupan ja jälkimarkkinoinnin koulutuksesta vuosilta 2005-2006 kopioituna suoraan Työvoimahallinnon OPAL-järjestelmästä.

Koulutuspalutteen keskiarvo oli 4,6

 

1. Mielipide
Eka esimieheni kannusti (esimies vaihtui 2 kk jälkeen aloituksesta), seuraava mielestäni esimiesharjoittelija Timo Lankila koki minut kilpailijaksi ja teki töykeästi voitavansa, jotta ei tulis onnistumisia. Myynnissä onnistumiset johtaa uusiin... Työskentelyn rajoittaminen oli käsittämätöntä: ei päässyt vaihtoautoja esittelee, kun ei ollut avainta avainlaatikkoon ja samoin esittelyautot pannassa samasta syystä. Aliarviointi uuden esimiehen helmasynti ja jopa röyhkeys asiakkaan läsnäollessa - törkeää, sillä asiakkaille tulee näyttää yhtäjalkaa... Ylenkatse tarttuu kolleegoihin. Röyhkeä kilpailuasenne ei sovi hyvälle ja kannustavalle pomolle: voi vain kysyä, että onko nuori pomoksi noussut oikeassa roolissa. Kannustus talossa aivan hukassa! ja sitä en ois uskonut, mutta nyt uskon: pahempaa kuin puhutaan. Imagon nostaminen noin syvältä on Kouvolan Autosommassa vaikeaa ja huono imago tulee kalliiksi. Toimitusjohtaja Heiskanen ei noteerannut opiskelevaa. Koulutettava henkilö on tuossa talossa kyykytyksessä: esimiehen taholta hankaloitetaan tuloksen tekemistä ja minä olen ns. ahne tekee duunii ja tulosta: se tuo liksan lisäksi tyydytystä! Automyyjän työkaluista on tärkeinpiä, että pääsee autoa esittelee: jos ei oo avaimia - vaikeaa esitellä... Pomolta ku pyytää, niin tuhistaan eikä kannusteta - ple. Kaikkia pomoja oon nähnyt, mutta nyt tuli pohjanoteeraus. Kokematon ja kouluttamaton tekee rumaa jälkeä ja nimi on Timo Lankila; tekee niinkauan kuin työnantajan ´pussi`kestää. Asennevammaa on vaikeahko korjata ja se tappaa motivaatiota muiltakin työntekijöiltä. Moni lähtis, mutta mihin? Jos pomolla ei oo tietoo eikä taitoo, niin röyhkeydellä yritetään peittää ja se on ilmeisen lyhyt polku? Kuinkahan kauan tuo yritys kestää - kysyn vaan minä ja en todellakaan oo ainoo. Toivon löytäväni ammattihommii ja viisaamman esimehen: ikä tuo viisautta jne. Hauskaa Juhannusta toivon mä!
2. Mielipide
Koulutus oli onnistunut, koska sain työpaikan siltä alalta kuin halusin.
3. Mielipide
Olen erittäin tyytyväinen koulutukseen ja kouluttajaamme Jari Ahoon. Minulle koulutus toi vakituisen työpaikan Kouvolasta mikä olisi jäänyt ilman tätä koulutusta saamatta! Jari Aho on kouluttajana innoittava ja erittäin vastuun tuntoinen meistä, eli häntä kiinnostaa mitä teemme työpaikalla koulutuksen jälkeenkin. Jari oli aina tarvittaessa antamassa neuvoja työpaikalla ja kävi tarkastuskäynneillä muutaman kerran joka viikko. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa koko koulutuksesta! KIITOS!!
4. Mielipide
Kurssille hakiessani odotukset olivat korkealla. Heti ensimmäisten päivien jälkeen tuntui siltä että kurssi vastaa odotuksiani. Kuukauden jälkeen en olisi enää jättänyt kurssia kesken mistään hinnasta. Kurssilla käsiteltiin paljon myös yleistä elämään liittyvää asiaa, ja ajattelutapani on muuttunut tietyissä asioissa aivan uuteen suuntaan. Tunnen elämäntilanteeni nyt paljon paremmaksi kuin ennen,ja tulevaisuudeltakin odotan paljon enemmän kuin ennen. Kurssi on vahvistanut haavettani yrittäjänä ja Jari on onnistunut hyvin kannustamaan asiassa,eikä ajatus tunnu enää ylivoimaiselta,niinkuin ennen. Nyt tiedän,että joskus tulen toimimaan yrittäjänä. Ainut asia,mistä voin risuja antaa,on se,että teoriapäiviä olisi mielestäni olla hieman enemmän. Olen erittäin tyytyväinen koulutuksen tasoon. Itse en olisi parempaa voinut toivoa,suuri kiitos siis Jari Aholle! Kiitos tästä taipaleesta,ohjasit elämää parempaan suuntaan,niin työelämässä kuin siviilissäkin! Toivon sinulle jatkossa kaikkea hyvää ja "kivutonta loppuvuotta".
5. Mielipide
Erinomainen koulutus.Ei mitään läträämistä. Antoi hyvät eväät uuteen työhön ja elämään yleensäkin.Jari alansa parhaita kouluttajia.Kova kokemus näkyy ja tuntuu.Tätä voi lämpimästi suositella muillekin.Kiitos.
6. Mielipide
Oikein kiinnostavaa on ollut,paljon apuja/oppeja on tullut ja kaikkea muutakin yleis sivistävää asiaa...
7. Mielipide
Koulutus oli mielestäni erittäin hyvää. Kouluttaja on asiansa osaava ja tietää mistä puhuu. Kouluttaja antoi myös tukea erinomaisesti. Harvoin kouluttautuminen on näin mukavaa. Koulutuksen avulla on avautunut työpaikka uudelta mielenkiintoiselta alalta ja tulevaisuuden suunnitelmat on hyvinkin selvät, mitä ne eivät olleet ennen koulutusta. Olen hyvin tyytyväinen koulutukseen ja siitä saamaani kokemukseen. Suosittelen koulutusta kaikille sitä haluaville, koulutus antaa mielestäni hyvät lähtökohdat jopa alan vaihtoa harkitseville. Lähtisin koulutukseen uudelleenkin jos olisi tarvista.
8. Mielipide
Taloudellisesti koulutusaika on ollut melko rankkaa.

 

KEKO IV
Palautetta myynti-ja esimieskoulutuksesta vuosilta 2006-2007
Oppilaina lähinnä UPM-Voikkaan tehtaan lakkauttamisen yhteydessä
työttömäksi jääneitä henkilöitä ja muita ammatinvaihtajia.. Palaute on kopioitu suoraan
Työvoimahallinnon OPAL-palutejärjestelmästä.
 
 Koulutuspalautteen keskiarvo oli 4,6.

1. Mielipide
Olen erittäin tyytyvällinen että läksin mukaan tähän koulutukseen. Sain paljon uutta tietoa ja taitoa. Ennen kaikkea meillä on upea ryhmähenki ja kurssin vetäjä.
2. Mielipide
Käymäni myynnin esimies keko on ollut ehdottomasti paras koulutus missä olen ollut mukana. Myynnin alueella käsitellyt asiat on jokaisen arkipäivää, eikä pelkästään liiketoimintaa. Insights analyysiä voisi verrata jonkinlaiseen uskonnolliseen heräämiseen. Niin totta kun se olikin. Jokasen pitäisi se käydä läpi. Savuttamisen Psykologia- seminaarista sai aivan loistavia evätä vuorovaikutustaitoihin sekä oman itsensä tutkiskeluun. Uuteen työpaikkaan juurtuminen kävi helposti Jarin antamien ohjeiden avulla. Kiitos paljon!
3. Mielipide
Koulutus oli asiallista ja auttoi saamaan työpaikan.
4. Mielipide
Koulutus on ollut todella motivoivaa. Ryhmä on ollut kannustava ja kouluttaja erittäin kannustava, sekä asiansa osaava. Jos olisin onnistunut valitsemaan oikean harjoittelupaikan olisi koulutus varmasti parantanut työllistymismahdollisuutta. Teoria päiviä olisin toivonut jopa lisää niiden erinomaisen sisällön vuoksi. Itsensä kehittäminen oli luotu työllistymistä parantavasti.
5. Mielipide
Jari Aho on paras kouluttaja, jonka opastuksella olen opiskellut. Hänellä on laaja käsitys työmarkkinoista ja niistä vaatimuksista joita työnhakijalta edellytetään. Hänen ohjauksessaan olen saanut kehittää sellaisia valmiuksia itsessäni, joiden avulla tiedän selviytyväni työelämän karikoista. Suosittelen vilpittömästi Ahon valmennusta mille tahansa työelämän alueelle. Kiitos Jari!
6. Mielipide
Työnatajani ei ollut valmistautunut lainkaan uuden harjoittelijan tuloon, tuntuu olevan talon tapa. Määräaikainen työsopimus on laadittu l. minä pääsin jotenkin joukkoon. Ei ollut aivan helppo tehtävä, ilman juuri mitään perehdyttämistä. Henkilökunta otti lämpimästi vastaan, kaikki ovat kokeneet saman ja perinne tuntuu jatkuvan. Aikansa kaikkea kivaa kestää, tämän opimme jo armeijassa. Suuresta teollisuudesta pieneen yritykseen on melkoinen harppaus, keko-hanke on tasannut ja helpottanut harppausta, mahdollistanut sen.
7. Mielipide
Koulutus on ollut todella hyvää ja asiallista. Olen saanut hyvät eväät tulevaisuutta varten.
8. Mielipide
Innostava ja yhteen hiileen puhaltava ryhmä.
9. Mielipide
Homma hoidettu hyvin ja suosittelen, jos minulta kysytään. Ainoa ikävä on, että on vähän ´heitteellä` koulutuksen aikana työmarkkinoilla. Parempi näin kuin toisinpäin. Kiitos Teille kaikille! Hauskaa kesää t. Minä

 

Keko V

Palautetta Uudelle Uralle-koulutuksesta vuosilta 2007-2008

Oppilaina UPM-Kymmene Voikkaan tehtaa lakkauttamisen yhteydessä  
t
yöttömäksi jääneitä henkilöitä ja noin puolet muita ammatinvaihtajia.
Ryhmä oli poikkeuksellisen suuri,osallistujia 27 joista kaksi työllistyi
jo kurssin aikana.Tästä opimme, että ryhmäkoko ei tämänmuotoisessa
koulutuksessa saisi ylittää 25 henkilö. Tulijoita olisi ollut enemmän kun
voimme mukaan ottaa.    
Palaute kopioitu suoraan Työvoimahallinnon OPAL-palautejärjestelmästä.
Koulutuspalautteen keskiarvo oli 4,1
 

 

Kaiken kaikkiaan hyviä "eväitä" antava koulutus :O)
2. Mielipide
Koulutus oli juuri sellainen kuin mitä minä tarvitsenkin eli eli uuden ammatin oppimista työtä tehden koska "pulpetissa istuminen" ei oikein ole minun juttu vaan tykkään tehdä työtä "omin käsin". Koulutuspäivät olivat hyödyllisiä koska pystyn siellä oppimaani käyttämään muuallakin kuin vain työssäni. Kaiken kaikkiaan kouluttaja Jari Aho on aivan loistava niin ihmisenä kuin kouluttajanakin. Suosittelen lämpimästi.
3. Mielipide
Koulutus meni muuten hyvin, mutta jäin silti työttömäksi.
4. Mielipide
Ehkä yrittäjyyttä painotettiin liikaa !
5. Mielipide
Koulutus on antanut erittäin hyviä valmiuksia etenkin sellaiseen työhön, jossa ollaan erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, kuten asiakaspalve- lussa jne. Kouluttajan oma tausta ja kokemukset vahvistavat näkemystä siitä, että motivoituminen, muuttuminen ja itsensä kehittäminen on mah- dollista jokaiselle ihmiselle. Tätä valmennusta voi suositella kaikille, jotka ovat jostain syystä menettäneet työpaikkansa tai etsivät uusia mahdollisuuksia itsestään. Hyvä koulutusmateriaali, joka ei ihan heti unohdu mielestä.
6. Mielipide
Melkein kaikki koulutuksessa käsitellyt asiat olivat minulle täysin uutta. Koulutus ei ollut ihan oman alani asioita, vaan enemmänkin yleissivistävää asiaa. Tällaisen koulutuksen kautta on kuitenkin hyvä mahdollisuus päästä uuteen työpaikkaan, johon ei muuten ehkä otettaisikaan ketään uutta ja tuntematonta työntekijää. Noin puolivuotisen työharjoittelun aikana uuden työn oppii jo hyvin ja uusi työntekijä ja työpaikka tulevat jo toisilleen tutuiksi.
7. Mielipide
Pitkään samalla työnantajalla olleella,ja työn loputtua,tälläinen kurssi tosi tarpeellinen että löytää uuden uran työmarkkinoilta.
8. Mielipide
Koulutus oli hyvä ja koin, että siitä oli itselleni hyötyä jatkoa ajatellen. Kouluttaja oli rautaisen ammattitaitoinen.
9. Mielipide
Koulutus on ollut monipuolinen ja laaja. Siinä on otettu esiin erinomaisesti itsensäkehittämiseen liittyviä asioita. Kokonaisuudessaan koulutusta voi lämpimästi suositella etenkin ihmisten johtamisessa oleville henkilöille.
10. Mielipide
Koulutus täytti minun osaltani ne odotukset ja tarpeet mitä olin sille asettanut.
11. Mielipide
Kurssi oli oikein hyvä. Sen sisältö oli monipuolista ja kaiken kattavaa. Voin suositella kaikille lämpimästi. Ehkä kurssin henkilömäärä voisi olla hiukan pienempi.
12. Mielipide
Opiskelijan oma aktiivisuus on tärkeässä asemassa. Miksi ja miten antaa tukea ihmiselle, joka ei osoita lainkaan oma-aloitteisuutta?
13. Mielipide
Kiitoksia Jarille koulutuksesta ja erittäin hyvästä ohjauksesta koko kurssin ajan!Kesän jatkoja ja pärjäämistä!
14. Mielipide
Työharjoittelupaikassa Citymarketissa ei tehty mitään oppimistavoitteista. Työ koko 6 kk:n ajan saman asian toistoa. 1.5. aloitin työn Kuusankosken Kiinteistötalous Oy:ssä. Työt monipuolisia päivittäin vaihtelevia. Koulutuksen teoriatunilta saatu aineisto asiallista ja hyödyllistä tulevaisuuden kannalta. MM. tavaoitteiden asettaminen, tunne itsesi ja ymmärrä muita osiot.
15. Mielipide
Hyvä ja hyödyllinen kurssi. Pistää kyllä kussilaisen ajattelemaan ja toimimaan. Suosittelen.
16. Mielipide
Omakohtainen tavoitteeni kun läksin koulutukseen oli vain saada työpaikka mutta käteen jäi paljon muutakin,kiitos Jarin.Voin lämpimästi suositella kurssia kaikentyyppisille ihmisille,meitä oli nytkin tosi kirjava sakki ja hienosti meni kaikkien osalta!!
17. Mielipide
Suosittelen koulutusta kaikille, jotka haluavat oppia ihmistaitoja sekä myynnin ja yrittämisen erikoistumista. Iso OK! Tälle koulutukselle.
18. Mielipide
Odotukseni koulutuksesta ylittyivät reilusti.Loistava koulutus niille jotka haluavat menestyä elämäässän ja saada uuden työpaikan.Tunne itsesi, ymmärrä muita-koulutusosuus pitäisi tehdä Suomessa lakisääteseksi.Insights-analyysi osui nappiin.Kyllä tässä tuli täysin selväksi, että olen itse vastussa omasta kehittymisestäni ja se on sisäistetty hyvin.Kouluttaja Jari on ehdotonta Suomen huippua,laaja käytännön kokemus ja rekrytointiosaaminen tulevat vahvasti esille huumoria unohtamatta.Nyt uskon, että olet kouluttanut yli 600 yrityksen henkilökuntaa, alussa en uskonut. Kiitos kannustuksesta ja tsemppaamisesta etenkin silloin kun oma jaksaminen oli vähissä.UPM:n pitäisi kouluttaa koko henkilökunta tällä kurssilla niin tuottavuus nousisi varmasti. Suosittelen lämpimästi Uudelle uralle koulutusta niille jotka haluavat potkua elämäänsä ja lisätä oman elämänsä hallintakykyä.KIITOS!!
19. Mielipide
Kurssilla oli muutamia mielenkiintoisia aiheita joita pystyn hyvin hyödyntämään tulevaisuudessa niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Kurssi oli minun mielestä hieman liian pitkä kestoltaa, n. 6kk olisi riittänyt. Työharjoittelupaikalla Auto-Bernerillä kaikki asiat on hoidettu eittäin hienosti.
20. Mielipide
Todella asiallinen ja käytännönläheinen koulutus. Kävi hyvin omiin tarpeisiini ammatinvaihtajana.Sain paljon täsmätietoa työmarkkinoiden toimivuudesta ja rekrytointikäytännöistä. Vahvuusanalyysin ja omien vahvuuksien tunnistaminen eivät olisi onnistuneet ilman Jarin ja Matin tukea ja opastusta. Ei nätä asioita ole ennen tarvinut pohtia. Kurssirunko käy erinomaisesti tämänlaiselle porukalle, ehkä vauhti joskus liian kova.Tavoitteiden asettamisjakso pani todella pohtimaan omaa tilaani. Ei ole aikaisemmin kukaan kertonut näin kansantajuisesti mikä merkitys tavoitteilla on ihmiselle.Nyt sen tiedän ja tulen tietoa hyödyntämäänn loppu elämäni.Kiitoksia Jarille kun jaksoit tätä porukkaa kannustaa vaikka joskus väsymys sinussakin näkyi.Kyllä työkkärin pitäisi tällaista kurssia pyörittää tällä aina eikä kerran vuodessa.Yrittäjäluennoissa olisi ollut toivomisen varaa. Kiitos erinomaisesta kurssista!!!